Дизайн на лаптоп

Навярно вече имате поне един лаптоп, таблет и смартфон и все пак на пазара постоянно излизат нови модели, които не само грабват вниманието ни, но и са способни да ни накарат да ги коментираме по социалните мрежи и дълго време да мислим за тях.

Няма да се спираме в многообразието от дизайн на обикновени лаптопи, а ще поговорим за 4 луксозни, нестандартни и провокиращи интереса на всеки лаптопи. Такива могат да са технологиите във фантазията на технологични дизайнери и най-богатите хора по света, които могат да си ги позволят:

Нестандартни модели с уникален дизайн лаптопи са:

1. Ергономичен американския oddie, преносим компютър. Той е оборудван с двоен екран и 2 клавиатури. Този лаптоп позволява повече маневреност и простор на използващият го. Двата монитора създават широко поле за зрение и по-добра видимост дори с периферните центрове на очите. Вторият монитор може да бъде ползван и с писалка, което до голяма степен улеснява работата, защото освен на клавиатура, лаптопа работи и по традиционен начин на записване на данни. Това е голямо улеснение за творци, писатели, художници и дизайнери, които често обичат да нахвърлят черновите си по-стандартен начин.

2. IBM създаде специално издание на лаптопи от китайската Lenovo компания. Така появата на Thinkpad дизайн беше заменен от впечатляващият дизайн с на IBM.

3. Лаптоп с дизайн от викториански стил имитиращ музикална кутия. Той е свързван и с Викторианската епоха, а това го прави уникален лаптоп. Представлява красивия дървен ковчег. Нарича се HP ZT1000 и работи с Windows XP и с Ubuntu. Оборудван е със сложен механизъм за часовник под стъкло и е гравирани с месингови детайли. Има антикварна клавиатура с мишка и клавиши, обвити с кожа и мед. Към мишката му е приложена и карта за безжичен интернет. Интерес буди и начина му на стартиране, а именно, чрез натискането на античен ключ, с който някога се е задвижвал стар часовник.

4. Британски производител на луксозни Luvaglio стоки представи неповторимия лаптоп, който струва над 1 млн. $ Самият лаптоп представлява 17 инча дисплей със светлодиоди и гладък слой, без отражения. Твърдият диск е има 128 GB. Към него е още Blue-ray носител. В самия лаптоп е вграден цветен и рядък диамант, като декорация на бутона за включване, а това може би обяснява и високата му цена.